Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Roșu de rubin de Kerstin Gier

Titlu: Roșu de rubin

Autor: Kerstin Gier

Editura: Litera

Nr. Pagini: 302

Tradcere: Valentina Georgescu

Punctaj: 5/5


Seria Culorile dragostei:
1)Roșu de rubin
2)Albastru de safir (recenzie)
3)Verde de smarald (recenzie)

   Roșu de Rubin de Kerstin Gier prezintă povestea unei adolescente ce trăiește într-o familie atipică, unde membrii acesteia moștenesc gena călătoriei în timp. Până acum câteva zile, tânăra noastră protagonistă credea că verișoara ei este cea care posedă gena, lucru care o făcea atât de specială. Asta până când Gwendolyn Montrose s-a trezit în secolul trecut în Londra.



  Totul este nou pentru ea și este speriată de ceea ce ar putea păți, acum că rolurile s-au inversat. Charlotte a fost învățată de mic copil să se pregătească pentru prima ei călătorie în timp iar acum Gwendolyn nu știe absolut nimic despre ceea ce presupune să fii deținătorul genei. Întrebându-se cum de s-a petrecut această eroare, Gwenny este aruncată în mijlocul unei adunări de oameni care se pare că știu atât de multe despre călătoriile în timp și, care o învinovățesc pe mama ei pentru faptul că a ascuns-o pe Gwendolyn atâția anii iar acum aceasta este total nepregătită.
   Gwendolyn pare a fi cel mai mare secret, cea la care nimeni nu se aștepta să fie cel mai important călător în timp. Secretele plutesc în jurul acesteia și nimeni nu poate avea încredere în ea, motiv pentru care este tot mai deznădăjduită . Într-o familie plină de ciudați și de oameni care o privesc răutăcios, aceasta face față și încearcă să învețe tot ce a pierdut în anii ce au trecut.
   Însă ceea ce îi îngreunează situația este faptul că ajunge să se îndrăgostească de cel cu care pare că trebuie să călătorească în timp în căutarea unor răspunsuri. Nimeni nu a spus că va fi ușor dar Gwendolyn nu se aștepta ca o pereche de ochi verzi minunați să îi fure inima. Deși nu vrea să recunoască acest lucru, călătoriile în timp au devenit brusc mult mai interesante.



   Dar ce se întâmplă când nimic nu merge conform planurilor iar vechile scrieri par atât de greșite acum? Gwendolyn și frumosul tânăr cu ochi verzi dau de probleme undeva în secolul XIX iar aparențele pot fi foarte înșelătoare. Dușmanii par a fi prieteni iar prietenii nu sunt tocmai cei mai de încredere acum. Toate informațiile știute timp de sute de ani din Cronicile Gardienilor amenință să fie desființate de un viitor incert. Trecutul este sigur…dar viitorul este firav și ușor de schimbat. Va face Gwendolyn față iubirii ei pentru tânărul de Villiers? Le va câștiga tuturor încrederea? Și, cel mai important, va învăța cum să fie un adevărat posesor al genei care își merită titlul?
  Roșu de rubin este începutul unei serii diferite întrucât nu am mai citit până acum o serie despre călătoriile în timp dar aceasta merită cu adevărat. Deși la început pare banală iar acțiunea este mai lentă, merită cu adevărat să fie citită pentru că sigur o să vă fure inimile...probabil undeva prin secolul XIX :). Îmi place naivitatea și inocența lui Gwendolyn cât și numele acesteia iar dacă iubiți cărțile în care sunt prezentatele aspectele din secolele trecute, atunci veți iubi cu siguranță Roșu de Rubin!


Volumul este publicat la editura Litera

Puteți găsi atât primul cât și celelalte două volume pe Elefant.ro

Lectură plăcută, dragilor! :)


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii