Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Gambitul hoților de Kayvion Lewis

   Titlu: Gambitul hoților 

   Autor: Kayvion Lewis

   Editura: Bookzone 

   Nr. Pagini: 383

   Traducere: Camelia Ghioc

   Punctaj: 3.5⭐/5⭐


   ,,Cred că toate familiile au secrete. Așa sunt familiile.”


   Ross Quest s-a născut într-o familie controversată de hoți. Membrii Quest sunt celebri pentru tâlharie și pentru talentul lor de a ieși din situații limită și toată lumea pare să se încline în fața numelui lor. Deși Ross nu împarte același vis cu familia ei, aceasta își dorește să scape din toată afacerea nebunească a familiei. Și este convinsă că o poate face. 

   Să te naști un Quest e destul de tragic, iar Ross a pus la cale un plan pentru a-și scrie singură destinul, însă totul se complică atunci când mama ei este răpită. Toate visurile și planurile ei se duc pe apa sâmbetei acum că trebuie să își salveze mama. 

   Astfel, Ross decide să intre în Gambitul hoților, cea mai grea cursă, dedicată celor mai talentați hoți din lume. Ea are nevoie de premiul din proba finală pentru a-și salva mama și este gata să riște totul. Jafurile internaționale și afacerile ilegale încep curând, iar Ross deja a intrat în joc. 

   Atunci când protagonista o recunoaște pe adversara ei din copilărie, când îi vede pe restul participanților și pe tânărul chipeș care o privește printre gene, trebuie să își reamintească motto-ul ei în viață: Să nu ai niciodată încredere în nimeni! 

   Un Quest nu poate avea încredere în nimeni pe lumea asta, cu excepția unui alt Quest. Însă Ross e gata să afle curând cât de mult s-a înșelat în privința tuturor celor din viața ei. Cursa contracronometru a început, iar Ross trebuie să fie cea mai bună. Trebuie să își salveze mama. Trebuie să aibă încredere doar în ea însăși. Și, cel mai important, fir-ar să fie, trebuie să nu se îndrăgostească! 

   ,,Minți. Trișează. Fură. Câștigă. Nu te îndrăgosti.”

   Nu știam nimic despre Gambitul hoților, fiind o noutate de la editura Bookzone. Însă am ajuns la concluzia că este o poveste fascinantă, plină de suspans și răsturnări de situație. Cartea reușește să îmbine într-un mod remarcabil elemente de mister, acțiune și intrigă. Personajele sunt bine conturate și complexe, fiecare având propriile motive și secrete.

   Deși totul începe foarte brusc, am avut timp să analizez fiecare personaj și să îmi creez câte o opinie despre fiecare în parte. Însă cred că este evident de ce Devroe a fost preferatul meu...

   Însă nici nu a mai contat, pentru că finalul a fost atât de neașteptat și nu pot să cred că am ajuns la concluzia că, într-adevăr, Ross nu ar fi trebuit să aibă încredere în nimeni. Nici măcar într-un Quest. 

   Toată povestea este fascinantă, deși m-am trezit de multe ori criticând-o pe Ross și alegerile ei. Nu este genul de carte care să te țină în suspans,fără să o poți lăsa din mâini, pentru că au fost multe secvențe care au plictisit, însă este o poveste interesantă care te face să îți dorești să o descoperi și mai mult, în căutarea adevărului din final. 

   Iar cel mai mult îmi place că totul nu se termină aici. Deși a fost o carte lentă uneori, cu acțiuni previzibile alteori, sunt foarte curioasă ce se va întâmpla mai departe și am micul feeling că volumul doi va fi mult mai bun decât acesta, dat fiind faptul că știm deja cum va începe totul. 

   Gambitul hoților de Kayvion Lewis este o lectură pe care o recomand mai ales celor care nu au făcut cunoștință cu Guillaume Musso și cu romanele polițiste bine scrise și încurcălite, tocmai pentru că această carte ar putea părea banală în comparație cu acelea. Însă, eu cred că Gambitul hoților sigur vă va intriga și pe voi, așa că, de ce să nu îi dați o șansă? Mulțumesc că mi-ați citit recenzia, dragilor! Până data viitoare vă doresc lecturi magice! 

   Semnat, 

   Ruxandra de la Angels From Books


Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

 Cartea este publicată și o puteți găsi la editura Bookzone.

De asemenea, o puteți achiziționa de pe site-ul editurii.

Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii