Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Tristețea ploilor de Horațiu Mălăele

   Titlu: Tristețea ploilor

   Autor: Horațiu Mălăele

   Editura: Bookzone

   Nr. Pagini: 88

   Punctaj: 4👼/5👼


,,Eu port în vene mărăcini și cuie
Şi-mi ard pe față lacrimi printre cute,
În trunchiul meu însângerat se suie
Trecutul mut al zilelor trecute...”


   Tristețea Ploilor de Horațiu Mălăele mi-a oferit o incursiune profundă în lumea autorului, fiind o carte plină de reflecții asupra trecerii timpului. Cartea este formată dintr-o colecție de povestiri scurte și poezii, toate învăluite într-o atmosferă nostalgică și melancolică. Am fost surprinsă de umorul subtil al lui Mălăele, care reușește să echilibreze gravitatea temelor abordate.

   Fiecare pagină este impregnată de sinceritatea autorului, oferindu-ne o privire nefiltrată în sufletul și mintea sa. Chiar dacă subiectul pare uneori ciudat, cartea reușește să emoționeze și să stârnească interesul datorită capacității lui Mălăele de a surprinde esența emoțiilor umane.

   Mi-a plăcut modul în care jonglează între poezie și proză, și, deși cartea este scurtă, talentul lui Mălăele strălucește prin fiecare pagină. Totuși, amprenta sa personală poate face dificilă conectarea cu povestea pentru unii cititori, mai ales pentru cei care nu sunt familiarizați cu stilul său specific.

   Nu mă așteptam ca un actor renumit să scrie o carte de acest fel. Deși actorii își scriu adesea propriile scenarii, nu mi-am imaginat că Horațiu Mălăele va publica o carte, întra intrând în lumea scriitorilor. 

   Această carte mică oferă o experiență diferită. Deși nu mi-a plăcut suficient încât să-i dau cinci steluțe, nu pot să nu recunosc talentul autorului și felul în care amprenta sa personală este prezentă pe fiecare pagină. Până la urmă, această carte este tristă, dar nu suntem deja obișnuiți cu Horațiu Mălăele, actorul cinic și prea serios?

   Deși nu am fost mereu fana lui, considerându-l mult serios și sobru, această carte a fost o surpriză plăcută. Deși începutul a fost puțin greoi, până la final am reușit să înțeleg adevăratul subiect din spatele acestui titlu și am rămas impresionată. Parisul anilor treizeci, văzut prin ochii unui protagonist atât de complex este absolut fascinant, chiar dacă începutul este puțin bizar.

   Închei cu un sentiment de admirație pentru această carte care ne amintește că tristețea este inevitabilă în viețile noastre...Lecturi minunate, dragilor! Sper că v-am făcut curioși și mulțumesc că ați ajuns până aici cu recenzia mea. 


   Semnat, 

Ruxandra de la Angels From Books

,,Până acum, Pământul nu a născut

un cuvânt care să cuprindă puterea unui

asemenea dezastru.”


Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

 Cartea este publicată și o puteți găsi la editura Bookzone.

De asemenea, o puteți achiziționa de pe site-ul editurii.

Lectură plăcută, dragilor! 😊

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii