Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Pe strada Londra de Samantha Young

Titlu: Pe strada Londra


Autor: Samantha Young


Editura: Trei, colecția Eroscop


Nr. Pagini: 477


Traducere: Ofelia Al-Gareeb


Punctaj: 5/5

Seria Pe strada Dublin:
1) Pe strada Dublin (recenzie)
2) Pe strada Londra 
3) Pe strada Jamaica (recenzie)
4) Pe strada India (recenzie)
5) Ecouri din strada Scoția (recenzie)
6) Clar de lună pe strada Nightingale 
(recenzie)

  
  Johanna Walker este o tânără frumoasă care lucrează ca și barmaniță și pe care o cunoaștem din Pe strada Dublin, fiind colegă cu Joss. Jo are un frățior de zece ani, Cole, de care are grijă întrucât viața lor nu a fost foarte ușoară. Jo a crescut cu doi părinți ce doar purtau acest nume, Murrray Walker,  tatăl ei fiind abuziv cu ea care făcea tot ce era posibil să îl protejeze pe micuțul Cole. Într-o zi când acesta și-a pierdut cumpătul a bătut-o pe Jo dar norocul a fost că Mick, unchiul lor a ajuns tocmai în acel moment, protejând-o pe Jo. Acesta l-a băgat în spital pe tatăl ei care a intrat mai târziu la pușcărie din cauza belelelor în care se implica. Mick a rămas în viața lui Jo până ce aceasta a împlinit treisprezece ani iar el a fost nevoit să plece, aflând că are o fiică în America iar mama ei era foarte bolnavă. Rămasă cu Fiona, mama ei alcoolică, Jo este nevoită să muncească pentru a avea grijă de Cole.

   Scopul lui Jo este de a găsi bărbați care o ajută financiar iar ea trebuie să se folosească de frumusețea și de corpul ei. De-a lungul timpului, abuzurile verbale ale tatălui ei au bântuit-o iar faptul că nu a putut să își termine școala au dus la lipsa stimei de sine pentru Jo. Aceasta speră ca Malcolm Hendry, bărbatul cu cincisprezece ani mai mare decât ea care a apărut în viața ei, să fie cel care rămâne lângă ea, să fie alesul, mai ales că par să se înțeleagă, e bogat, calm și blând.

    Jo merge cu Malcolm la o galerie de artă organizată de Becca, fosta lui iubită dar el mai intrigant lucru nu este întâlnirea lui Jo cu Becca, ci întâlnirea acesteia cu iubitul ei, Cameron McCabe, la vederea căruia Jo a simțit că se topește. Atracția dintre ei este mistuitoare dar mai târziu Cam îi adresează niște cuvinte pline de insulte sugerând că Jo este doar o femeie ușoară și materialistă. Jo îi răspunde cu aceeași monedă însă mai târziu află că acesta are nevoie de o slujbă deoarece fusese concediat din slujba de grafician. Jo discută cu managerul de la barul unde lucrează iar Cam primește slujba, ba mai mult, destinul face ca el să se mute în același bloc cu ea. Mama lui Jo locuia împreună cu ei iar aceasta era disperata să nu afle Cam de ea și de problema ei.

   Deși au început cu stângul, aceștia ajung să se vadă foarte des, fiind colegi dar ceea ce face în curând Cam pentru Cole o bulversează. Jo a rămas la Malcolm peste noapte știind că fratele ei este plecat la prietenul lui, însă a doua zi, ea găsește un mesaj de la Cole în care îi spune că a ajuns acasă în timpul nopții. Îngrozită că a rămas singur cu Fiona, Jo o ia la goană spre casă unde îl găsește pe Cam în apartamentul lor împreună cu Cole care îi arăta desenele lui. Enervată la culme că acesta a intrat în apartamentul lor îl  ia deoparte dar el o jignește învinovățind-o că și-a lăsat fratele acasă cu o mamă alcoolică și nebună care l-a lovit în timp ce ea se culca cu un bogătan. Însă Cam a fost acolo și l-a salvat pe Cole.

  La auzul vorbelor lui Cam, Jo vede roșu în fața ochilor când află că Fiona l-a lovit și pe frățiorul ei, la fel cum a fost ea agresată când era mică, și nu era prima oară când Fiona făcea asta. Când Jo sare la gâtul ei și o amenință, Cole o vede iar ea fuge plângând, plină de rușine din apartament. Dar Cam este acolo și o îmbrățișează cu trupul lui puternic  iar această scenă a reprezentat momentul în care relația lor s-a schimbat, Cam povestindu-i la rândul lui de greșelile din adolescență, despre o amintire dureroasă când a aflat adevărul despre familia sa, acesta fiind episodul care a dus la alegerea de a-și face tatuajul de pe braț: Fii Caledonia





   Își destăinuie unul altuia amintirile dureroase din copilărie iar totul se schimbă între ei. Când atracția dintre ei devine tot mai greu de ignorat, Cam vrea ca ei să rupă relațiile pe care le au și să se apropie unul de altul. Jo se teme dar pentru prima dată nu urmărește aspectul financiar și își implică doar sentimentele. 


   În curând, Cam face un gest emoționant pentru ea dar Jo nu știa că trecutul avea să reapară feroce în viața ei. Când totul pare fără scăpare, oamenii din viața ei ar putea salva ceea ce ea iubește cel mai mult. Dar ea îi va lăsa? Și îl va lăsa oare pe Cam să fie lumina din întunericul ei? 

   

   Mi-a plăcut mult de Jo și de felul în care ea a luptat cu orice preț pentru frățiorul ei. Mi-a plăcut felul în care a fost conturat personajul ei, în ciuda faptului că ea nu terminase școala și a trebuit să muncească de la o vârstă așa fragedă, se observă inteligența ei și am admirat bunătatea și blândețea ei. Mi-a plăcut cum a avansat relația dintre ea și Cam, cu toate că a fost enervant să citesc toate jignirile de la început când încă nu o cunoștea dar mi-a plăcut că a luptat pentru ea în final. 


  Am adorat scenele din bar, dintotdeauna am iubit cărțile în care există un bar sau un barman iar aceste scene au fost delicioase, mai ales pentru că erau însoțite și de tensiunea și conflictele dintre Jo și Cam. La fel ca și în primul volum, familia Carmichael este absolut minunată și o primesc la fel atât pe Jo cât și pe Cole, cu brațele deschise, și sunt pentru aceștia familia pe care ei nu au avut-o niciodată.

   Cameron McCabe...desigur, un alt personaj datorită căruia am am citit pagină după pagină, un personaj care intră pe sub pielea oricărei cititoare. Mi-a plăcut enorm tatuajul lui și semnificația lui și m-am regăsit, oarecum, în personalitatea și pasiunile acestuia, așa cum am făcut-o și cu Cole și cu dragostea acestora pentru artă.


  Pe strada Londra este cel puțin la fel de dinamic și incendiar ca și primul volum iar aventura și lista tipilor atrăgători, sarcastici și absolut minunați, nu se termină aici pentru că ne așteaptă Pe strada Jamaica...:)

  
Seria este publicată la Editura Trei

Puteți găsi volumele pe Libris.ro


Lectură plăcută, dragilor! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii