Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Pe strada Dublin de Samantha Young

Titlu: Pe strada Dublin


Autor: Samantha Young


Editura: Trei, colecția Eroscop


Nr. Pagini: 398


Traducere: Laurențiu Dulman


Punctaj: 5/5


Seria Pe strada Dublin:
1) Pe strada Dublin
2) Pe strada Londra (recenzie)
3) Pe strada Jamaica (recenzie)
4) Pe strada India (recenzie)
5) Ecouri din strada Scoția (recenzie)
6) Clar de lună pe strada Nightingale (recenzie)


   Jocelyn Butler este o pe jumătate scoțiană, pe jumătate americancă, o fată cu o familie fericită care părea perfectă. Până nu a mai fost. Joss are un trecut plin de suferință de care și-a dorit să uite după ce părinții și sora ei au suferit un accident de mașină în care au murit pe loc, lăsând-o pe aceasta singură, speriată și îndurerată, fiind preluată de o familie adoptivă numeroasă. Joss a reușit să își reprime durerea prin băutură, aventuri de-o noapte și relații pasagere de la o vârstă mult prea fragedă. La vârsta de cincisprezece ani aceasta a făcut o greșeală pe care nu și-a iertat-o niciodată, sărutându-se cu băiatul pe care Dru, cea mai bună prietenă a ei, îl iubea, motiv în urma căruia Dru s-a îmbătat și și-a pierdut viața înecându-se.
   Pentru Jocelyn a fost mult prea dureros, atacurile de panică au fost prezente mereu de atunci și s-a învinovățit ani de zile pentru moartea lui Dru. După ce a fost preluată de altă familie, la aniversarea morții familiei ei, când aceasta avea optsprezece ani, Joss s-a îmbătat atât de rău încât s-a trezit lângă doi bărbați străini fără a-și putea aminti ce s-a întâmplat. Acela a fost momentul în care a realizat că viața ei a luat o direcție foarte greșită și și-a propus să schimbe totul.

   Joss pleacă din Statele Unite în țara de unde provenea mama sa, în Scoția unde se înscrie la Universitatea din Edinburgh. După absolvirea facultății și plecarea lui Rhian, colega ei de apartament și singura prietenă a ei, Joss caută o nouă colegă, acesta fiind contextul în care o cunoaște pe Ellie Carmichael care căuta și ea o colegă cu care să stea în apartamentul pe care îl avea pe strada Dublin.

   Destinul intervine atunci când Joss se urcă în același taxi cu un bărbat necunoscut îmbrăcat într-un costum minunat, un bărbat izbitor de frumos de care se simte atrasă instantaneu. Îndreptându-se spre aceeași locație, bărbatul insistă să parcurgă drumul împreună. Cu toate că atracția dintre ei este aproape palpabilă iar bărbatul încearcă să intre în vorbă cu ea, Joss se abține și se agață de promisiunea pe care a făcut-o de a nu mai se mai implica în relații. Cu toate acestea, mintea ei rămâne la Costum, la bărbatul care pare că i-a tulburat gândurile.



   Odată ce ajunge să o cunoască pe Ellie, nu poate să nu observe bunătatea și blândețea ei iar între cele două se crează imediat o conexiune. Joss decide să rămână în apartamentul luxos pe care fratele lui Ellie i-l făcuse acesteia cadou fiind sigură că se va înțelege de minune cu Ellie care se pare că își iubea mult fratele, din tot ceea ce spune. Însă Jocelyn nu știa că fratele colegei ei este chiar Costumul cu care și-a intersectat drumul în taxi. Braden Carmichael este tipul de bărbat care pare că poate să obțină orice femeie vrea în orice clipă. Întâlnirea lor este epică, acesta intrând peste Joss în baie, moment din care parcă și-a făcut o ambiție să o câștige, cu toate că Jocelyn a vrut să evidențieze faptul că ea este ,,o nucă greu de spart''. Evident că universul pare să râdă de ea când află că apartamentul este al lui, el fiind fratele lui Ellie...iar de aici începe aventura.

   Cu toate că Joss moștenise averea tatălui ei, aceasta a început munca într-un bar până își va permite să își îndeplinească visul de a deveni scriitoare. Aici îl întâlnește pe Craig, colegul ei și pe Jo care lucra, de asemenea, ca și barmaniță și care avea grijă de Cole, frățiorul ei de zece ani.

   Joss devine ținta lui Braden care lasă deoparte toate femeile din viața lui pentru e pune mâna pe ea. Braden nu a avut un trecut fericit, a fost puștiul rebel care a trecut printr-o situație marcantă în urma căreia a suferit și a promis să se schimbe și să nu mai facă greșelile pe care le-a făcut.

   Joss intră în familia lor numeroasă atunci când Ellie o invită la o masă în familie. Joss este copleșită de dragostea din această familie și de dorul pe care îl simte pentru părinții și sora ei. Braden observă tristețea ei și se retrag pentru a discuta. Atracția dintre ei răzbate de fiecare dată, lucru observat de amândoi, dar Jocelyn are o promisiune pe care și-o poate continua doar prin propunerea lui Braden: cea de a fi prieteni cu beneficii iar asta îi surâde lui Joss, motiv pentru care decid un termen de trei luni, o relație care să satisfacă atracția imensă dintre ei dar care să nu le limiteze libertatea.

   Scenele dintre cei doi sunt incendiare dar cu cât timpul trece, Braden reușește să rupă barierele pe care ea le-a format în jurul ei iar după ce trec cele trei luni, nu mai poate nega, aveau cu adevărat o relație.

   Însă toți cei pe care îi iubește suferă iar când o nenorocire lovește familia Carmichael, Jocelyn se îndepărtează atât de Braden cât și de Ellie. Iubirea poate fi periculoasă, iar Joss știe asta dar ce poate face când Braden pare că nu vrea să renunțe la ea?

   Și oare vor avea parte de un deznodământ fericit sau vor lăsa destinul să le scrie viața? Într-o luptă cu propriile dorințe, Joss pare să învețe că este demnă de a fi iubită... dar oare a distrus Braden toate barierele ei?

   Cel mai mult am adorat sarcasmul de care sunt capabili Jocelyn și Braden și, desigur, felul delicios în care este descris Braden, unul dintre cele mai frumoase și atrăgătoare personaje masculine. Un alt aspect pe care l-am îndrăgit foarte mult a fost dragostea și căldura prezente în familia Carmichael, o familie numeroasă, gata să primească pe oricine cu brațele deschise. Mi-a plăcut de Elodie și de Clark cât și de Ellie și Adam. Blândețea și duioșia lui Ellie m-au făcut să o iubesc din primele pagini în care a apărut primind-o în viața ei pe Joss. Dar, cum am spus, cartea abundă în replici pline de sarcasm care sunt absolut geniale.


   Pe strada Dublin este începutul unei serii strălucite plină de pasiune, iubire, suferință și scene fierbinți de la început până la final...iar dacă Braden vă place...stați să vedeți ce va urma :)
Seria merită cumpărată și citită imediat pentru că este pur și simplu minunată!


Seria este publicată la Editura Trei

Puteți achiziționa volumele de pe Libris.ro


Lectură plăcută, dragilor! :) 



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii