Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Citadela Viselor de Gelu F. Achiș

   Titlu: Citadela Viselor

    Autor: Gelu F. Achiș

    Editura: Datagroup

    Nr. Pagini: 518

    Punctaj: 4.5⭐/5⭐

   Seria Dalidan Zarthas:

   1) Sabia umbrelor (recenzie)

   2) Cavalerii Soarelui (recenzie)

   3) Citadela Viselor

   4) Dansul fulgerelor


  ,,Nu o să murim, Dalidan Zarthas! îl întrerupse Rin, strângându-și pumnii mici în poală. Credinţa noastră e puternică, iar Lumina ne ghidează fiecare pas prin viață.


   În frumoasa lume a Imperiului Edrian, Sfașietorii fac ravagii și aruncă un întuneric sumbru peste tot ce îi înconjoară cu abilitățile lor magice neobișnuite. Regimul tiranic adoptat de Ordine se extinde ca o plagă asupra continentului Darneh, aspirând să subjuge întreaga lume. 

   Înainte totul era normal, totul părea atât de simplu și de obișnuit, iar acum lumea pe care toți o știau a devenit un infern. Însă oare există vreo cale de scăpare? 

   Yludara, liderul suprem al Ordinii, urmărește alături de acoliții săi să rescrie istoria, să impună o singură credință în Cultul Zeilor și să controleze viețile și destinul locuitorilor. Iar asta nici măcar nu e cea mai neagră intenție a celor care acum par să conducă Imperiul. 

   În fața acestei tiranii, Rezistența se ridică încercând să țină piept haosului. Rând pe rând, membrii ei sunt tot mai numeroși, gata să pună capăt acestui război. Dalidan și prietenii lui se alătură luptei în speranța că implicarea lor poate face o schimbare. Însă oare sunt aceștia destul de puternici pentru războiul care se apropie? În ciuda a tot ce au învățat și au deprins, pare că amenințarea este și mai mare. 

   Deși Dalidan este gata să lupte cu tot sufletul și toată forța lui, dușmanii lui îl târăsc prin cele mai dure scenarii. Cândva, Dalidan Zarthas era un tânăr care visa ca oricine altcineva la un viitor strălucit. Iar ce trăiește acum nu se aseamănă câtuși de puțin cu visurile sale. 

   Pierderile suferite îi aruncă pe marginea prăpastiei, la un pas de agonie. În mijlocul acestui întuneric, un plan ca o scânteie de speranță începe să prindă contur, oferindu-le o șansă de salvare. Pentru a-l îndeplini, este nevoie de o călătorie periculoasă prin Ţinutul Viselor. Mai mult de atât, au nevoie să găsească Citadelei Viselor, dar importanța acestor locuri rămâne încă o enigmă.

   Va reuși oare Dalidan să salveze lumea înainte să îi piardă pe toți cei pe care îi iubește? Va reuși să regăsească lumea din visurile sale? Poate că Citadela Viselor ascunde ceva bun și pentru el... 

   Prima oară am început în 2022 să citesc seria asta, timp în care Gelu a scris și a scris și a scris, până a ajuns și volumul doi la mine. Apoi a scris și a scris și a dat naștere acestui volum care pare chiar și mai complex decât restul! În caz că asta era posibil... 

   Acum am terminat penultimul volum al seriei și mă gândesc cât va mai dura până în 2025, până când Dalidan va ajunge în sfârșit la capătul călătoriei sale. Iar până atunci sunt convinsă că mai e un drum atât, dar atât de lung! 

   Am citit și trecând peste descrierile extrem de complexe și de bine puse la punct, am realizat că citesc despre un cu totul alt Dalidan față de cel de acum doi ani. Acțiunea a evoluat atât de mult, chiar și stilul de scriere a evoluat foarte tare și nu pot să cred că o serie scrisă cu atâta talent nu este mai cunoscută! 

   Simt din capitol în capitol o scânteie de magie care se află printre paginile acestei serii, ceva e o face atât de familiară cu Harry Potter și The Lord of the Rings! Că doar nu degeaba sunt seriile noastre de suflet, nu? Ar fi păcat să nu inspire. 

   Mi-a plăcut tare mult, deși acest volum cred că a fost cel mai deprimant de până acum. Am citit două scene care mi-au adus lacrimi în ochi și care mi-aș fi dorit să fie doar ceva temporar. Aș fi vrut acel mic detaliu de ,,nu e ceea ce pare". Din păcate, maturizarea lui Dalidan Zarthas vine și cu ceva suferință... 

   Cert este că după un volum ca acesta, sunt convinsă că ultimul volum va fi cel mai tumultos, cu un amalgam de sentimente la pachet! Deși munca pentru acel volum cred că este enorm de grea, Gelu Achiș este un scriitor foarte talentat și sper ca prin recenzia mea să vă fac curioși de cărțile sale pentru că merită, merită, merită! 

   Nu numai că totul este original, alert și complex, dar este atât de simplu să rezonezi cu personajele, încât nu ai cum să nu le iubești. Deci, ce spuneți, faceți un salt în lumea lui Dalidan? 

   Vreau să îi mulțumesc încă o data acestui autor talentat pentru cărțile sale și pentru că niciodată nu a uitat să îmi trimită un exemplar și, desigur, vă mulțumesc și vouă că mi-ați citit recenzia! 

   Până data viitoare, vă doresc lecturi cât se poate de magice, cel puțin la fel de magice ca sabia lui Dalidan! 

   Semnat, Ruxandra de la Angels From Books

Bookstagram-ul meu unde puteți găsi pozele pe care le fac, desene, reacții, unboxing-uri și multe altele: @angelsfrombooks

Sabia Umbrelor  este  publicată la Editura Datagroup și o puteți achiziționa de pe site-ul editurii.

Lectură plăcută, dragilor! 😊


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii