Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Cum să furi o inimă cu un sărut de L.J.Shen

 

   Titlu: Cum să furi o inimă cu un sărut


   Autor: L.J.Shen


   Editura: Epica Publishing House


   Nr. Pagini: 392


   Traducere: Raluca Miheșan


   Punctaj: 5/5

 

   Se spune că primul sărut trebuie câștigat. Se spune că jurămintele din ziua nunții sunt sacre. Se spune că inima bate pentru un singur om și că poveștile de dragoste adevărată au un final fericit.


   Dar pentru Francesa Rossi nu a fost așa. Sufletul ei a fost strivit, distrus și zdrobit ca apoi să renască din propria cenușă precum o pasăre Phoenix.


   Francesa Rossi face parte dintr-o familie în care tradițiile sunt sacre, în care femeile se păstrează până la nună iar soții le sunt predestinați de mici. Angelo Bandini este bărbatul cu care Francesca trebuie să se mărite dar înainte de asta, ea trebuie să deschidă o cutie cu trei bilețele scrise de vechile generații de femei din familia ei. Cele trei bilețele îl indică pe bărbatul care va fi dragostea vieții ei iar Francesa fură primul bilet...


   Cel care îi va fura primul sărut este dragostea vieții ei, asta scrie pe biletul de care ea se agață cu speranță. Dar ea nu s-ar fi așteptat ca primul ei sărut să fie cu adevărat furat, luat cu forța, distrus într-o seară specială de bal de către senatorul Wolfe Keaton. Bărbatul cu ochi reci și cenușii ca pietrele de râu, cu o senzualitate crudă și impasibilă ce a intrat în viața ei avea să îi calce destinul în picioare. Și totuși, el este singurul care a recunoscut că poartă costumul lui Nemesis într-o mulțime de alte Venus.


   După seara distrusă, Wolfe Keaton își face apariția la casa părinților ei și după două ceasuri el o anunță pe Nemesis că acum este logodnica lui și că trebuie să își facă bagajele. Cu inima făcută țăndări, cu viitorul alături de Angelo dus pe apa sâmbetei și cu un tată trădător, Francesca își face bagajele și pleacă împreună cu logodnicul ei după ce a fost pur și simplu vândută. O singură întrebare îi răsare în minte. De ce?


   Ea are doar 19 ani iar Wolfe are 32 iar pe lângă asta, el o urăște și a umilit-o la bal. De ce ar face el una ca asta? Dar Francesca avea să afle că ea era doar un pion în planul de răzbunare al lui Wolfe contra tatălui ei. Iar ei nu se așteptau să se îndrăgostească printre scenele pline de ură...


   ,, Eram îndrăgostită de monstrul ăsta crud”.


   Tot ce își dorea Francesca cândva era să se mărite cu Angelo Bandini, iubirea vieții ei din copilărie. Acum, însă, ca o victimă a sindromului Stockholm, ea devine tot mai atrasă de Wolfe, de viitorul ei soț distrus, rece și rău care doarme în altă cameră și care îi arată doar dorință, nicidecum iubire și care îi dărâmă mândria în fiecare zi.

   Tot ce îi rămâne Francescăi de făcut este să își accepte soarta și să plângă. Când și cel de-al doilea bilet îi distruge speranța, ea începe să simtă emoții contradictorii cu tot ceea ce îi șoptește rațiunea.


   Dar încrederea este firavă iar atunci când barierele lui Wolfe încep să cadă, Francesca începe să simtă că inima ei se îndepărtează de Angelo și îngenunchează în fața soțului ei. Dar dragostea e prea naivă și prea amară la început iar un singur pas făcut greșit distruge totul.

   Întrebarea e: cine a pășit greșit?


   ,,-N-o să mă mai îndoiesc niciodată de tine, Francesca.”

   Dar niciodată sună dureros de lung iar promisiunile lui Wolfe nu sunt la fel de puternice ca ura și dorința lui de a-l distruge pe Arthur Rossi, tatăl soției sale. Oricât de mult și-ar călca Francesca pe orgoliu, pe demnitate și pe inimă, se pare că nu va ști niciodată de ce soțul ei îl urăște atât de mult pe tatăl ei, de ce a răpit-o și de ce viața ei este pusă la mijloc.

   La fel cum nu va putea niciodată să aibă o relație de iubire cu Wolfe, cu bărbatul prea distrus și prea rău să fie iubit. Oricum pașii au fost deja făcuți strâmb iar inimile s-au mai spart cândva. Ce mai contează puțină durere într-o existență plină de suferință?


   Și totuși, delicata și sensibila Francesca reușește să intre chiar și pe sub scutul impenetrabil de gheață al lui Wolfe. Iar atunci când iubirea se strecoară printre ruinele inimilor lor, nimic nu mai poate fi schimbat.

   Când încrederea este pusă iar la îndoială, Francesca îi dă lui Wolfe de ales iar atunci când el alege greșit, riscă să o piardă atât pe ea cât și tot ce are ea de oferit, tot ce au clădit până acum. Când destăinuirile capătă în sfârșit un sens, ei primesc o ultimă lovitură.

   Adevărul din spatele bărbatului rece și dur ajunge în sfârșit la Francesca. Dar ea a făcut deja destui pași spre el. Tot ce fac este să se rănească unul pe celălalt iar ea a obosit să mai lupte. Wolfe este cel care trebuie să ia acum o decizie. O iubește cu adevărat pe soția sa încât să renunțe la răzbunare? 


   ,,De fiecare dată când eram respins, mă uitam la fereastra camerei sale, dorindu-mi ca Francesca să apară în spatele perdelei din dantelă albă. N-a apărut niciodată.”
   Cum să furi o inimă cu un sărut mi-a frânt inima. Auziți deja destul de des asta de la mine, nu-i așa? Ei bine, această carte mi-a furat mie inima și m-a făcut să o ador la nebunie, chiar dacă nu există grad de comparație!

   Țin minte că o voiam de ani de zile, de când au anunțat apariția ei dar nu am apucat niciodată să o cumpăr. Acum, în sfârșit am citit povestea zguduitoare dintre Wolfe și Francesca și m-a dat peste cap cum nu mi-aș fi imaginat.

   Wolfe Keaton a fost o permanentă contradicție în sufletul meu, un amalgam de sentimente în antiteză întrucât la inceput l-am urât, ca mai apoi să îl ador. Dar asta e ceea ce face Wolfe din tine...îți intră pe sub piele cu răutatea lui cât și cu bunătatea, așa cum a făcut cu Francesca și nu ți-l mai poți scoate din minte.

   Wolfe este exact cum știți deja, bărbatul arogant și crud de care sunt eu mereu atrasă în cărți. Iar această carte abundă în scene scandaloase, intrigante, pline de adrenalină și de emoție. Relația dintre Francesca și Wolfe este mai atipică decât toate relațiile pe care le-am întâlnit până acum, motiv pentru care mi-a plăcut atât, atât de mult!

   Francesca este o enigmă, este o tânără de doar 19 ani care uneori își arată vârsta, capriciile și slăbiciunea dar care alteori pare mult mai matură, mai puternică și mai inteligentă. Tot ce ține de Cum să furi o inimă cu un sărut este un montagne-russe, este o carte care le are pe toate, la care nu aș schimba nimic și care și-a făcut loc în topul meu de cărți care îți frâng inima. 

   Pe lângă protagoniști mi-a plăcut la nebunia doamna Sterling și sfaturile ei înțelepte, ca mai apoi să am un șoc. Finalul zguduitor care conține lovitură după lovitură, destăinuiri șocante și emoții duse la extrem fac ca această carte să merite 100 de steluțe, nu doar 5. 

   Dacă iubiți cărțile care vâ frâng inima, Cum să furi o inimă cu un sărut nu doar că o să v-o rupă în bucăți dar o să v-o fure între paginile ei și va rămâne o parte din ea acolo împreună cu Wolfe și Francesca. Suntem bibliofili...ne asumăm riscul?


   Urmăriți viitoarele apariții ale lui L.J.Shen la editura Epica Publishing House, acolo unde este tradusă și Cum să furi o inimă cu un sărut.
   Puteți achiziționa cartea de pe site-ul editurii cât și de pe Cartepedia și Libris
Lectură plăcută, dragilor! :)




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii