Advertisement

Responsive Advertisement

Universul Poeziei-Antologie literară de poezii-Volumul I

Titlu: Universul Poeziei ( Antologie literară de poezie) Volumul I

Editura: Stef

Nr.Pagini: 88

Coordonator: Mara Enache

Autori publicați: 

Dinu Mihaela Ruxandra                Boitos Cosmin         
Nicu Caciulan                                 Burlacu Oana-Elena
Mușat Valentina                             Lăcusteanu Diana
Ciobanu Lavinia-Roxana              Radu Anamaria-Diana
Florentina Savu                              Văduva Georgeta-Andreea


   În anul 2018, am văzut un concurs pe pagina de facebook a celor de la Editura Stef în care era vorba despre poeții ce se află la început de drum și care au o șansă să debuteze într-o antologie cu cinci dintre poemele scrise de ei. Deși ar părea un clișeu, poate, am simțit că ceea ce urma să fac era o încercare norocoasă, așa că am trimis poeziile și am așteptat să aflu care sunt cei 10 câștigători.


   Îmi amintesc și acum data de 19 iulie când am aflat că mă număr printre câștigători! Cu toate că am început să scriu acest articol pe aceeași dată a acestui an, a trebuit să îmi aleg cuvintele întrucât această oportunitate a însemnat mult mai mult decât publicarea poeziilor trimise și am vrut să transmit la fel de multe prin acest articol.

   Poezia se manifestă în cele mai însemnate momente ale vieții și, de obicei, în cele mai grele momente, când te îndepărtezi de propriul suflet pentru că ceva sau cineva te-a făcut să te abați de la propriul drum. Dar așa cum spunea și Charles Bukowski: ,, Dacă îți pierzi sufletul și știi asta, înseamnă că încă ți-a mai rămas un suflet de pierdut”.

   Iar atunci când încă există poezie, încă există suflet. Asta mi-a dovedit faptul că poeziile mele au fost alese-faptul că le-am scris din suflet și au reușit să atingă alte suflete.

   Sometimes you climb out of bed in the morning and you think, I'm not going to make it, but you laugh inside — remembering all the times you've felt that way.”

   Ceea ce uneori pare o zi, o lună, un an greu, reprezintă doar o încercare cu scopul de a te clădi ca persoană. Știu că Editura Stef a venit fix la fix cu acel concurs!

   Sunt convinsă că există mulți, foarte mulți care și-au încercat norocul dar care probabil nu se ridicau la nivelul așteptărilor, la fel de bine cum sunt convinsă că există mulți care meritau și ei la rândul lor un loc printre câștigători, motiv pentru care Editura Stef organizează acum an de an acest concurs.

   Probabil că o să ating un subiect controversat: nu toată lumea poate să rezoneze cu poezia. Desigur că asta nu înseamnă că nu toată lumea poate scrie, pentru că oricine poate scrie poezie dar la fel de bine oricine poate picta dar diferența o face faptul că nu oricine poate fi artist. 

   Așa este și cu poezia care, din păcate, nu este la fel de apreciată sau nu prezintă un interes major pentru români. De fapt, cărțile în general nu mai prezintă interes pentru prea multă lume însă, ăsta este un alt subiect pentru altă dată.

   Editura Stef mie mi-a oferit mai mult decât bucuria pe care am avut-o când am primit teancul de cărți tipărite, întrucât mi-a oferit speranță. Speranța că undeva încă există iubitori de artă, de cultură și de frumos. Speranța că vocile scriitorilor sunt auzite și că suntem mai mulți decât am crede. Poate că nu mai sunt mulți care să iubească poezia sau cărțile dar există un număr considerabil de oameni care încă o fac!

   Această postare este făcută pentru o amintire, pentru un succes și pentru un început de drum. Acum, doi ani mai târziu de atunci ,,curge prin mine poezia, eu numai o primesc și-o scriu.” (Romulus Adrian Dinu, Amprenta)

Editura Stef organizează an de an acest concurs și puteți găsi mai multe informații pe site-ul editurii sau pe pagina lor de Facebook.


   

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii