Advertisement

Responsive Advertisement

Recenzie-Bilete înveninate de Vi Keeland & Penelope Ward

Titlu: Bilete Înveninate


Autor: Vi Keeland & Penelope Ward


Editura: Trei, colecția Eroscop


Nr. Pagini: 350


Traducere: Daniela Purgaru


Punctaj: 4/5


   Charlotte Darling se află într-o perioadă neagră a vieții ei, după ce Todd, logodnicul ei, a înșelat-o cu secretara lui chiar înainte de nuntă, ceea ce a dus la ruperea logodnei lor. Pentru că Todd era șeful ei, acum și-a pierdut și slujba iar tot ce i-a rămas de făcut este să vânda rochia de mireasă pe care nu a mai apucat să o poarte.


   ,,Totul a început cu un misterios bilețel albastru ascuns într-o rochie de mireasă. Ceva albastru. Mă aflam într-un magazin cu haine vintage, unde am făcut o descoperire uluitoare. Cusut în căptușeala unei fabuloase rochii de mireasă era cel mai încântător mesaj pe care îl citisem vreodată.”

   ,,Numele scris în relief pe hârtia albastră era Reed Eastwood, cel mai romantic bărbat de pe pământ. Dacă fanteziile mele despre marea iubire s-ar fi oprit aici...”


   Charlotte probează rochia și se îndrăgostește de ea, chiar dacă era vizibil mai mică cu două numere și decide să dea rochia ei la schimbul rochiei minunate cu pene care împreună cu micul bilet reprezentau pentru ea faptul că iubirea adevărată încă există. Dar cum de ajunsese această rochie să fie vândută? Cine era Reed Eastwood și ce îi făcuse Alisson acestui bărbat minunat? Căci la câtă iubire era pusă în acest bilet, Charlotte era sigură că nu el a părăsit-o pe ea.


   Cu un simplu search la o beție, Charlotte îl găsește pe Reed Eastwood, un bărbat fermecător, frumos, care îți taie respirația. Printre pozele de pe facebook-ul lui ea găsește și o poză cu Alisson și află că nunta lor nu a mai avut loc iar ceva în sufletul ei se aprinde plin de speranță și, printre aburii alcoolului, după ce află unde lucrează, decide să programeze o întâlnire cu ,,Domnul cu ochi strălucitori”, așa că programează vizionarea unui apartament de 12 milioane de dolari pe care nu și l-ar permite niciodată.


   A doua zi când se trezește din mahmureală și realizează ce a făcut, ea alege să își continue jocul, se îmbracă într-o rochie frumoasă și o pereche de tocuri și pleacă spre vizionare unde este lovită de o cu totul altă față a bărbatului romantic din spatele biletului. Nu, bărbatul pe care îl întâlnește este cinic, arogant, ironic și rece, este total opusul așteptărilor sale. 


   Reed o demască, o ironizează și îi face morală că i-a irosit timpul amenințând-o cu paza. Vorbele lui sunt picătura care au umplut paharul iar sufletul ei clachează și se revarsă în lacrimi amare și în suspine...


   Suspine pe care le aude Iris Locklear, o doamnă în vârstă care o aude plângând și începe să îi povestească despre iubirea vieții ei și despre povestea lor care se aseamană atât de mult cu a lui Charlotte.


   După ce Charlotte îi povestește lui Iris totul, începând de la faptul că a fost adoptată, că a studiat sculptura la facultatea de arte, că a găsit rochia și că a ajuns acum aici, pare că Iris reprezintă o șansă la o nouă viață pentru Charlotte pentru că ea conducea o companie renumită de administrare a proprietăților imobiliare înființată cu mulți ani în urmă cu soțul ei și decide să îi ofere lui Charlotte un post aici.


   Însă șocul lui Charlotte apare atunci când află că Reed este nepotul lui Iris și că ea avea să fie asistenta personală a amândurora.


   ,,Soarta a făcut să fie noul meu șef. Asta însă n-o să mă împiedice să aflu povestea din spatele ultimei sale scrisori de dragoste. Care nu s-a terminat cu Și au trăit fericiți pănâ la adânci bătrâneți. Dar nu se compară cu povestea dintre noi. Care e mai înflăcărată, mai pasională și mai surprinzătoare decât tot ce mi-aș fi putut imagina vreodată. Ceva nou. Și habar n-am cum se va sfârși.”

   După ce depășesc șocul reîntâlnirii și acceptă că vor lucra împreună, totul între ei pare să iasă cu scântei urmate de bilete înveninate lăsate de Reed pe biroul ei. Încă departe de bărbatul romantic și dulce, Reed nu ratează nicio ocazie să o tachineze pe Charlotte iar în curând cei doi devin cei mai apropiați inamici a căror chimie este palpabilă de la o poștă!


   Însă ceea ce încearcă Charlotte să afle este povestea dintre el și Allison. Nici destăinuirile despre propria viață, nici întrebările nepotrivite nu îl fac pe Reed să vorbească despre asta...


   Curând, Charlotte își face o listă de nebunii, propria variantă pentru un bucket list, și este șocată să afle că și Reed își face propria listă de nebunii iar cei doi cad de comun acord să se ajute unul pe celălalt cu îndeplinirea nebuniilor.


   Începând să petreacă tot mai mult timp împreună, niciunul dintre ei nu mai poate ascunde atracția și nici gelozia iar Iris este cea care complotează de fiecare dată pentru a-i aduce tot mai aproape. Însă Reed este cel care dă mereu înapoi...

   Atras la fel de mult de Charlotte, ezitarea și refuzurile lui Reed sunt inexplicabile până în momentul în care adevărul iese la iveală total neașteptat și dureros pentru femeia care începe să îl iubească. Când Charlotte află secretul lui Reed, lacrimile și compasiunea pun stăpânire pe ea și este gata să accepte tot ce înseamnă să îl iubească pe Reed, fără să repete greșelile lui Allison.


   ,,-Încerc din răsputeri să fac ce trebuie. Dacă îmi pierd cumpătul și mă ofer ție, n-o să mai vreau să te las să pleci. Și nu ar fi corect. Visez la cum ar fi să mă pierd în tine, să nu am nicio grijă pe lume.”

   ,,-Cred că e mai bine să prețuiești ani de zile o amintire care uneori poate să doară decât să nu o ai deloc.”

   Și astfel, după o noapte de iubire, Reed promite să nu se mai repete nimic între el și Charlotte dar pare că universul face tot ce e posibil să îi aducă împreună iar. Destinul și-a spus cuvântul de la bun început dar Reed i se împotrivește în fiecare secundă.

      ,,Voi fi bine indiferent de ceea ce se întâmpla între mine și Reed, pentru că eu mă aveam pe mine. Și eram puternică-perfect imperfectă.”


   Dar Reed și-ar fi dorit să o aibă iar atunci când simte că îi scapă printre degete, panica pune stăpânire pe el. Când Charlotte se îndreaptă spre Roma pentru a-și îndeplini ultima dorință din lista cu nebunii, Reed înnebunește de gelozie. 


   Care este secretul lui Reed? Și oare va putea el să treacă peste traumele trecutului și să accepte viața așa cum e ca să o aibă pe femeia pe care a ajuns să o iubească? Va cunoaște el felul în care Charlotte l-a găsit? Căci dacă nici ăsta nu este destin...


   Cu o ultimă dorință drumul lor pare să se termine. Dar dacă sfârșitul este de fapt un nou început?

   În sfârșit am pus mâna și pe Bilete înveninate, momentan, ultima dintre cărțile traduse ale minunatelor Vi și Penelope! Cu toate că au fost cărți destul de ușoare, știu că  Penelope Ward și Vi Keeland au o mulțime de cărți peste cele traduse la noi, însă chiar și acestea au avut acel ceva special care m-a sensibilizat, așa cum a fost finalul Biletelor Înveninate...cine ar fi crezut că o carte cu un așa nume se va termina cu un bilet romantic? Ei bine, eu da :) Însă nu mă așteptam la acest final...


   Unul mai minunat ca altul... Așa a fost și Reed, un bărbat arogant ( din nou slăbiciunea mea pentru personajele masculine arogante), un bărbat romantic și rănit, un bărbat neîncrezător dar fascinant! Când am citit lista de nebunii a lui Reed descopeream câte o nouă latură a bărbatului care purta permanent o mască. Dar asemenea unui joc de teatru, masca a căzut când s-a închis cortina iar Charlotte a fost în spatele cortinei cu Reed.


   Charlotte m-a făcut să o îndrăgesc din prima cu firea ei visătoare de artist și cu micile ei certuri tastate în aer (veți vedea la ce mă refer). Mi-a plăcut felul în care ea a cumpărat o rochie prea mică pentru ea doar pentru faptul că acea bucată de material era pentru ea dovada iubirii adevărate, cu toate că rochia reprezenta de fapt opusul. Dar pentru Charlotte avea o altă semnificație și mi-a plăcut enorm asta la ea!


   Iris a fost un personaj pe care l-am adorat pentru că face parte din categoria pe care o știm toți de personaje înțelepte care te ghidează către alegerile corecte și care te învață din propriile lor greșeli. Iris a fost ca o gură de aer proaspăt lăsând calm și liniște în urma scenelor tensionate dintre Reed și Charlotte.


   Cu toate că aș încadra-o în categoria cu cărți mai slabe decât așteptările mele, finalul a venit cum nu se putea mai bine iar pe mine m-a prins într-o pasă mai emoționantă și m-a făcut să vărs lacrimi pentru acele ultime patru pagini iar pentru asta, v-o recomand și vouă, mai ales dacă vreți o lectură ușoară! :)


Puteți găsi acest volum cât și restul celor scrise de aceleași autoare la Editura Trei în colecția Eroscop.

Le puteți achiziționa  atât de pe site-ul editurii cât și de pe Libris.ro
Lectură plăcută, dragilor! :)




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii